2011. március 10., csütörtök

A kis fekete ruha

  A kis fekete ruha




  A kis fekete ruha az egyik legpraktikusabb ruhabarab , nem csoda ,hogy  még közel 90 év után is divatos, hiszen mindenhova hordható és bárki felveheti alkattól és kortól függetlenül.

A kis fekete ruha nagyon sok tervezőt megihletett , és ebből kifolyólag mára már nagyon sokféle közül válogathatunk. Mindemellett kifejezi a nőiességet, ugyanakkor nem érzelgős és hirdeti a női méltóságot és a kreativitást.

Egy kicsit a történetéről: A kis fekete története ott kezdődhetett , hogy Coco Chanel 1926-ban megalkotta a máig is legendás "little black dress" -t vagyis a kis fekete ruhát ,ami bármikor bármihez felvehető. Coco ekkor teljesen megújította az akkori divatot. Az akkori tervezők ruhadarabjai mind unalmasnak és idejétmúltnak tűntek Coco kreációihoz képest.





Giorgio Armani Privé                                                             
Egy méltóságteljes ruhadarabot hozott létre, és elmondása szerint olyan ruhadarabokat akar létre hozni amelyek nem mutatnak feleslegesen sokat a női testből.Az egész ruhát csillogó kövek borítják így mozgás közben gyönyörűen játszik rajta a fény.














Givenchy by Riccardo Trisci
Ez az egyik legkeményebb ruha. Talán így nézne ki a jövő kis feketéje. A ruha minden egyes négyzetcentiméterét csillogó kövek borítják. Szimmetrikus és futurisztikus is ,és leginkább olyan provokátorokon tudjuk elképzelni mint Lady Gaga vagy Rihanna.


Lanvin by Alber Elbaz
Ez a legromantikusabb darab az összes közül. Ez a ruha bizonyítja hogy a kis feketét nem csak érett nők hordhatják hanem a fiatalabbak is. A tervező tüllel a hímzéssel és a a szatén szalagokkal játszott.

Valentino
A Web Couture fantázia nevet viselő ruha egyszerű szabású , mégis izgalmas a háton és nyakon végigvonuló csipkerátét miatt , amit 260 órai kézi munkával készítettek el.
Missioni
Ez a ruha felidézi a '20-as évek sziluettjét amelyet a kötött anyag csak tovább erősít. A hagyományos Mission minta itt sem maradhatott el de a ruhát modernné mégis az átlapolós megoldás és az asszimetrikus pánt teszi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése