2011. április 1., péntek

Divat a cigi? Nem.

Egyre több helyen látunk cigis képeket. A divatlapok cikkei között is sok az ilyen kép. Pedig a cigi egyáltalán nem divatos, nem is menő. A lehető legkárosabb dolog!


Érdekes, mert 1998 április 1-jével kezdődően mind az ötven USA állam betiltotta a cigaretta és egyéb dohánytermékek 18 éves kor alatti személyeknek történő értékesítését, fogyasztását. Akkor miért van annyi kiskorú szája sarkában cigi? Mert ez a divat? Nem.

A világ legtöbb országában a dohányzásra vonatkozó korhatár 18 év. Ez alól kivételt képez az a hat ország , ahol az alsó korhatár 16 év.

A világon évente megközelítőleg 5,5 trillió cigarettát gyártanak, amit körülbelül 1,1 milliárd ember, azaz több mint mint az össznépesség egyhatoda fogyaszt el. Amire a fejlett országokban jelentős mértékben csökkent a fogyasztás, addigra a világ más, fejlődő országaiban nő a cigarettázási arány. A fiatalok azt hiszik, hogy a káros anyag használata által menőbbek, divatosabbak lesznek. Pedig nem! 

1999-ban Magyarországon a népesség 16% halt bele a káros anyagba...
A leghíresebb botrányhősnő Lindsay Lohan volt tavaly. Mikor felkérték egy divatrovathoz, annyit kért, ne kelljen valaki mást játszana, hadd adja önmagát. Az összes képen ott a cigaretta vagy a füst! Lindsay ezzel tönkre teheti önmagát!

Művészek, fotósok, alkotók. Azt mondják, hogy a füst, az íz inspirációt ad nekik. Ez csak mentség! Nem kell cigaretta egy jó alkotáshoz!



Mi csak ellenezzük a káros anyagok használatát. Higgyétek el nem lesztek tőle jobbak, szebbek, erősebbek. Pont ellenkezőleg! Nem éri meg kipróbálni sem! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése