2011. április 12., kedd

A divatvilág csillagai

Ezen a pályán rengetegen próbálnak érévnyesülni. Sajnos azonban nagyon-nagyon kevés részük éri el azt a sikert,amiért elindult:( De persze vannak, akiknek tehetségüknek (és nem kevés szerencséjüknek...) köszönhetően sikerült érvényesíteni az ízlését a nagyvilágban. Mára már mindenki ismeri a nevüket, ruháik uralják a kifutókat.
                                                                      Coco Chanel 

 
 Coco Chanel a divattörténet egyik legjelentősebb figurája. Ez a Párizsban született lány egy kis kalaposboltból nőtte ki magát világhírű tervezővé. Fellépett a kényelmetlen, hosszú, túldíszített ruhák ellen. Tiltakozás képpen nadrágban járt, fiús külsőt csinált magának. Vásárlói imádták egyszerű, elegáns ruháit. Az ő nevéhez fűződik a kis fekete, a rövid szoknyák, a kosztümékszerek és a világ legünnepeltebb parfümje.

                                                                 Giorgio Armani

Úgy látszik, ma már semmi sem biztos. Egy orvosnak tanuló fiúból a világ egyik legnevesebb divattervezője lett. A divat összes ágán kipróbálta magát.Ékszer, fürdőruha, gyermek- férfi- és női ruhák, parfümök, fehérneműk... Egyedi, elegáns és mégis laza. Egyszerűen lenyűgöző!

Roberto Cavalli


Roberto Cavalli ruhái mindegyikén megtalálható az izgalmat sugalló állatmotívum. Zebrák, kígyók, tigrisek, párducok. Elbűvölő. Könnyedek és természetesek. Minden elismerésem.

Calvin Klein



Calvin Klein a farmerek világában talált önnmagára. Tehetségét mutatják a merész vágások, új formák. Első vállalkozása egy kabát és ruhaüzlet volt. Majd mindenkit lenyűgözött egyedi farmersorozatával. Ruhái tökéletesen alkalmazkodtak a mai fiatalok felfogásához, ízléséhez, így pillanatok alatt mindenki kedvence lett.

Donna Karan



Donna Karan elasztikus ruhái fiatalosak és színesek. Egyedi vonalak, letisztult minták, lenge, kényelmes viselet. A tervezőt egymás után tüntették ki férfi- és női kollekcióikért. Ruháit nem modellekre, hétköznapi nőkre tervezi. Alkotásait maga is szívesen teszteli.

Lee Mcqueen



Lee Mcqueen alkotásai ismerősek lehetnek a Lady Gaga klippekből. A pophercegnő szívesen mutatkozott ezekben a leírhatatlan, merész és fantasztikus ruhákban és főleg cipőkben. Hát be kell vallani nem sok ilyen magassarkúban lépkedő nőt látni az utcákon (nem épp viselésre tervezték őket...). Meghatározó színei a barna, szürke és árnyalataik. A ruhái jövője igazán fényes, tervezőjükkel ellentétben, aki 2010-ben önkezével vetett véget életének:( Mindenesetre amíg köztünk volt, valami olyat alkotott, amivel beírta magát a divat történelmébe.

Guccio Gucci


Guccio Gucci eredetileg nyeregkészítéssel foglalkozott. Majd megnyitotta első üzletét, a Guccit, mely bőárukkal és kiegészítőkkel foglalkozott. Itt figyeltek fel rá az emberek és lett a luxuscikkek király. Gucci a parfümök terén is felejthetetlent alkotott. Elképesztő hogy lett egy egyszerű nyeregkészítőből, egy mindenki számára  ismert márka megteremtője. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése